ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Απεργία των εργαζομένων στις 30 Οκτώβρη

Τις τελευταίες μέρες η Τράπεζα Πειραιώς έχει καταφύγει σε μπαράζ εκβιασμών και τρομοκράτησης των εργαζομένων, για να αποδεχθούν την υποτιθέμενη “εθελούσια” απόλυσή τους. Αυτή η εξέλιξη είναι κομμάτι των συνολικών μεθοδεύσεων των τραπεζών που τα τελευταία χρόνια έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους και έχουν κλείσει εκατοντάδες καταστήματα, στο όνομα του ανασχηματισμού του τραπεζικού συστήματος.

Η τράπεζα, προχωρώντας την υλοποίηση του σχεδιασμού της για ακόμη μεγαλύτερη μείωση προσωπικού και επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες νέο πρόγραμμα “εθελούσιας” απόλυσης. Ένα πρόγραμμα πολύ πιο εκβιαστικό από τα προηγούμενα καθώς είχε εξαρχής προχωρήσει στην παρουσίαση του “νέου μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων” και στη μη απόδοση ρόλων σε πολλούς συναδέλφους του δικτύου.

Είχε προδιαγράψει δηλαδή την εξέλιξη δείχνοντας στους εργαζόμενους με κάθε τρόπο την πόρτα της “εθελούσιας” εξόδου. Είχε μάλιστα από τα πριν καταφέρει να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο κλίμα ανασφάλειας, θέτοντας ζητήματα αλλαγής του Οργανισμού Προσωπικού και αμφισβήτησης δικαιωμάτων.

Η επίθεση της τράπεζας δεν ακουμπά μόνο τους συναδέλφους που θα υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα τεχνάσματα της εργοδοσίας. Η νέα μείωση του προσωπικού θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη και ανυπόφορη την εντατικοποίηση και την πίεση σε όλους τους εργαζομένους της τράπεζας.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των αγώνα τους ενάντια στα προγράμματα εθελουσίας, δηλαδή τις απολύσεις τους, ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργιακή τους κινητοποίηση για τις 30 Οκτώβρη 2023.

Απαιτούμε μαζί με τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση με οποιαδήποτε μορφή, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους.
  • Να μην κλείσει κανένα κατάστημα, αφού ήδη η μεγάλη μείωση των καταστημάτων όλα αυτά τα χρόνια έχει επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους σε πολλές περιοχές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν