Η Παλαιστίνη και ο λαός της δεν είναι μόνοι! Μαχητική συγκεντρώση και πορεία αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο φοιτητικούς συλλόγους και φορείς

Την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης απέναντι στις δοκιμασίες που δεκαετίες περνά, εξέφρασαν εργαζόμενοι, νεολαία και απλός λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας στο μαχητικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας ανέφερε μεταξύ άλλων:“Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί νόμιμα το δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”. Ακόμα, επισήμανε πως τα προβλήματα δεν είναι χθεσινά, αντιθέτως εδώ και 75 χρόνια οι Παλαιστίνιοι βιώνουν την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη των Αμερικανατοϊκών, της ΕΕ, αλλά και όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι ενός κράτους – δολοφόνου, που με τις ενέργειές του πλήττει και το δικό του λαό. Κάλεσε παράλληλα σε πάλη για αναδειχθεί η πραγματικότητα, σημειώνοντας πως στις απειλές για ποινικοποίηση ακόμη και της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης, οι εργαζόμενοι και ο λαός και στη χώρα μας θα απαντήσει σηκώνοντας την πιο ψηλά.

Στη συγκέντρωση και πορεία ακούστηκαν τα συνθήματα“Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και “το δίκιο χαραγμένο στων λαών την μνήμη, νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη”, ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά και στην Πάτρα, στην πορεία που ακολούθησε, μαζί με κάλεσμα οι λαοί όλου του κόσμου, το εργατικό – λαϊκό κίνημα και στην Ελλάδα, να δυναμώσουν τον αγώνα για να δικαιωθείο Παλαιστινιακός λαός στα δίκαια αιτήματα του.

Μέσα σε μαχητικό κλίμα και τα χρώματα από τις σημαίες της Παλαιστινης, απαιτήθηκε επιπλέον, άμεσα να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή με τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις εστίες τους, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την εμπόλεμη περιοχή.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην πλατεία, απαγγέλθηκε ποίημα “Κλεψίδρα” της Αγγελικής Ξένου, από τη Δανάη-Μαρία Βούλγαρη φοιτήτρια θεατρικών σπουδών, ενώ χαιρετισμός έγινε από τον Γιάννη Μαραβέλια προεδρος του ΦΣ Ιατρικής.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν