Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με αφορμή την επέτειο της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το 1948, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και στον αγώνα του να αποκτήσει πατρίδα, ενάντια στην κατοχή, που έχει τη σφραγίδα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ καθώς και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Στις 15 Μάη 1948 ξεκίνησε η δολοφονία 15.000 παλαιστινίων και ο ξεριζωμός 700.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους. Τους τελευταίους 7 μήνες η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ 35.000 Παλαιστίνιους και πάνω από 15.000 παιδιά. Ενώ ταυτόχρονα έχει οδηγήσει στην πείνα και τον ξεριζωμό 2 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή τη σφαγή, αφού στήριξαν και στηρίζουν τη «στρατηγική συμμαχία» με το Ισραήλ με το πρόσχημα του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα.
Όμως απέναντι στο μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα οι λαοί δεν μένουν απαθείς. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης των εργατών, των φοιτητών, των μαθητών σε όλον τον κόσμο κόντρα στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα του παλαιστινιακού λαού. Υψώνουμε ανάστημα στη βία, την καταστολή και τη συκοφαντία που μετέρχονται τέτοιου είδους μηχανισμοί προσπαθώντας να αποκρύψουν την αλήθεια και να κάμψουν αυτό το τεράστιο, παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης.
Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας εργατών, νεολαίας για να καταδικαστούν οι δυνάμεις που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν