Όλοι οι εργαζόμενοι στον αγώνα για την προστασία των δασών, της λαϊκής περιουσίας και της ζωής τους!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας  απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία  και τον λαό της περιοχής για την προάσπιση της ζωής, του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας.

Αν και η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, παραμένουν. Εκατοντάδες φωτιές έχουν ξεσπάσει ήδη ανά τη χώρα και φέτος, αφήνοντας πίσω καμένη γη καθώς και ζημιές σε σπίτια και υποδομές. Οι κυβερνητικές δηλώσεις περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού μόνο ως  εμπαιγμός ή στην καλύτερη περίπτωση ως φαιδρός αστεϊσμός μπορεί να εκληφθεί. Όσο η πυροπροστασία καταλήγει να είναι θέμα  «ατομικής ευθύνης»  και το κράτος απαλλάσσεται των ευθυνών του, μετακυλώντας το οικονομικό κόστος στους πολίτες, η ζωή και η περιουσία του λαού θα αφήνονται στην τύχη τους.

Δε χωρά κανένας εφησυχασμός! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης μας να συγκροτήσουν ομάδες πυρασφάλειας, ώστε να συμβάλλουν  στην περιφρούρηση δασικών εκτάσεων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να πλαισιώσουν τις ομάδες πυροπροστασίας και κατάσβεσης που έχει συγκροτήσει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Οι ομάδες πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, που έχει συγκροτήσει το ΕΚ Πάτρας με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από σωματεία, αν παραστεί ανάγκη, θα βρεθούν  ξανά στην πρώτη γραμμή, όπως κάνουν  κάθε χρόνο  δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις με αυτοθυσία,  για να μη κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή, να μη γίνει στάχτη ο τόπος μας και τα σπίτια μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν