Μεγάλο «ποτάμι» αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Να σταματήσει άμεσα η θηριωδία του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, που με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό και να αποκτήσει ο τελευταίος την ελευθερία του, απαίτησαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου χιλιάδες λαού και εργαζομένων στην Πάτρα, στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικάτων και άλλων φορέων. Η πλατεία Γεωργίου γέμισε σημαίες της Παλαιστίνης, ενώ στην κεφαλή πίσω από τους ομιλητές βρισκόταν το πανό του ΕΚ Πάτρας, που καλούσε σε αλληλεγγύη και καμιά εμπλοκή της χώρας στη σφαγή που διεξάγεται στη Γάζα.

Συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός», ακούστηκαν πολύ δυνατά στην πόλη, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός, ετοιμάζεται για νέες θηριωδίες, και οι Παλαιστίνιοι μετρούν χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά.

Πολύς κόσμος συμμετείχε οικογενειακώς, ενώ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες με τα παιδιά τους. Κανείς να μην μείνει αμέτοχος απέναντι στο μακελειό

«Είμαστε εδώ και σήμερα όλοι μας συνδικάτα, φοιτητές, μαθητές, φορείς ο λαός της πόλης μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για να εκφράσουμε ακόμα πιο δυνατά την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σφαγιάζεται από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, προσθέτοντας: 

«Καμία και κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος ή ουδέτερος σε αυτό το μακελειό ενός ολόκληρου λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Είμαστε εδώ για να ακουστεί πιο δυνατά η απαίτηση του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, του λαού να σταματήσει τώρα η σφαγή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα, να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε στήριξη στα εγκλήματα του Ισραήλ».

Δεν πιάνει η μαύρη προπαγάνδα

Αναφερόμενος στην προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει τα εγκλήματα του Ισραήλ, σημείωσε: 

«Αντιπαλεύουν οι λαοί του κόσμου την προπαγάνδα του άδικου που εμφανίζει το δίκαιο ως άδικο και το άδικο ως δίκαιο, που δικαιώνει μια πολιτική που στηρίζεται στην κατοχή, στις μαζικές δολοφονίες, που συγκαλύπτει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που καλλιεργεί την λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύμα και θύτη, που συκοφαντεί τον δίκαιο του αγώνα ενός λαού που με όλα τα μέσα παλεύει για να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος.

Έχουν μνήμη οι λαοί όλου του κόσμου και γνωρίζουν πως δεν ξεκίνησαν όλα στις 7 Οκτώβρη, αλλά υπάρχει ιστορία δεκαετιών στην ισραηλινή κατοχή και στον αγώνα εναντίον της.

Έχει μνήμη ο ελληνικός λαός και για αυτό έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή με τη σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά».

Στάθηκε επίσης στις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που στοιχήθηκαν με το Ισραήλ και επεσήμανε:

«Με μια φωνή όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Ελληνική λύση – Σπαρτιάτες στοιχήθηκαν στην προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ καταδικάζοντας τον αγώνα των Παλαιστινίων».

Υπογραμμίζοντας ότι η προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ και του «δικαιώματός του στην αυτοάμυνα» δεν πιάνει στους λαούς, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ψηλά οι σημαίες της Παλαιστίνης. Ψηλά οι σημαίες του αγώνα όλων των λαών που αγωνίζονται για το δίκιο τους, για τη ζωή τους, ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση που με το αίμα των λαών αυγατίζει τα κέρδη της.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Χωρίς κατοχή, χωρίς εκμετάλλευση όπως και κάθε λαός.

Αδέρφια μας στην Παλαιστίνη δεν είστε μόνοι, είμαστε δίπλα σας στον αγώνα που δίνετε. Ο λαός μας, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, η νεολαία μας για άλλη μια φορά σηκώνουμε το ανάστημα μας και σας υπερασπιζόμαστε.

Καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές που διώκουν την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς του ιμπεριαλισμού, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που μαζί με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ γράφουν με το αίμα των Παλαιστινίων το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα».

Χαιρετισμούς απεύθυναν νωρίτερα, οι Φώτης Αραβαντινός, πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, Αναστασία Αγγελοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, μέλους της ΟΓΕ και Σοφία Ευθυμιάδη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων – Μηχανικών.

Ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου απαιτήθηκε, επιπλέον, καμιά συμμετοχή και στήριξη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού, να παύσει κάθε διευκόλυνση προς ΗΠΑ και Ισραήλ, κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο και αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και πολυπληθής αντιπροσωπεία της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής της πόλης.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν