ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα τιμής των ηρώων εργατών του Σικάγου, των 200 της Καισαριανής αλλά και των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Η 1η Μάη είναι μέρα που οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

Την 1η Μάη οι εργάτες της Πάτρας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης της περιοχής και τιμούμε την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης.

Δυναμώνουμε την κοινή μας πάλη για ίσα δικαιώματα σε υγεία, μισθούς και ασφάλιση. Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν πρόσβαση όλων στην υγεία, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής, σε εξετάσεις και εμβολιασμούς.

Δεν θα επιτρέψουμε την ανασφάλιστη μαύρη εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Είναι «κοινό μυστικό» ότι από τους χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται στην περιοχή αυτή την περίοδο μαζεύοντας τον «κόκκινο χρυσό», μόλις το 10% έχει ασφάλιση σήμερα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και δομές υγείας.

Ο κοινός μας αγώνας έχει αποτελέσματα και αυτό ενοχλεί τα αφεντικά. Δεν κάνουμε πίσω! Δεν τρομοκρατούμαστε από τραμπούκικες ενέργειες και απειλές των αφεντικών και επιχειρηματιών «φραουλάδων» ενάντια σε συνδικαλιστές που τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιούσαν συγκέντρωση μαζί με μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας για την προετοιμασία της εκδήλωσης της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Οι επιστάτες – τραμπούκοι αλλά και τα αφεντικά τους, όσοι δηλαδή πλουτίζουν από τη δυστυχία και τη βαριά εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της οργής θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Ήδη, δεκάδες συνδικάτα από την Αχαΐα και την Ηλεία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης στη μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων και Μεταναστών εργατών στη Νέα Μανωλάδα που διοργανώνουν η Επιτροπή Μεταναστών Εργατών Γης Νέας Μανωλάδας μαζί με τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας, όλα τα σωματεία να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη στην Πάτρα, στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στη συνέχεια να οργανώσουν τη μαζική και μαχητική τους παρουσία  στη Συγκέντρωση Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών Γης στη Νέα Μανωλάδα, στις 7 το απόγευμα.

Διαδηλώνουμε όλοι με τα πανό μας, τις σημαίες και τα συνθήματά μας, ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τα αδέρφια μας μετανάστες εργάτες, στέλνουμε μήνυμα κοινής δράσης, αγώνα και διεκδίκησης κόντρα σε αφεντικά, αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις τους.  

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση

Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών Γης

τη Δευτέρα 1η Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία της Νέας Μανωλάδας

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν