Δεν θα ανεχτούμε καμιά συνδικαλιστική δίωξη αγωνιστών φοιτητών!

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, και συγκεκριμένα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου, επειδή υπερασπίστηκαν τις συλλογικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη!

Με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο ο πρόεδρος του συγκεκριμένου Τμήματος προχωρά σε διώξεις πρωτοπόρων φοιτητών αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε αυτή την προκλητική και ντροπιαστική ενέργεια, τεράστιες ευθύνες έχει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών. Αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας μέσα στις σχολές, στήνουν πειθαρχικά συμβούλια!

Αποδεικνύεται ότι ο νέος νόμος πλαίσιο, οι πειθαρχικές διώξεις, δεν έρχονται να αντιμετωπίσουν την “ανομία” στα πανεπιστήμια όπως δήθεν επικαλούνται, αλλά να χτυπήσουν τα δικαιώματα των φοιτητών, τη συλλογική διεκδίκηση, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου!  

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκλεγμένους συνδικαλιστές φοιτητές που διώκονται γιατί μπήκαν μπροστά μαζί με εκατοντάδες άλλους συμφοιτητές τους στη μάχη για την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής τους Συνέλευσης, γιατί πρωτοστάτησαν ώστε ο φοιτητικός τους σύλλογος να πάρει μαχητικά μέρος στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δίπλα στους χιλιάδες εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους χιλιάδες μαθητές.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη και προσπάθεια τρομοκράτησης ενάντια στους δύο συνδικαλιστές φοιτητές.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν