Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη Δευτέρα 1η Μάη, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 10:30πμ.

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κινούν και παράγουν τα πάντα, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα τιμής των ηρώων εργατών του Σικάγου, των 200 της Καισαριανής αλλά και των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Η 1η Μάη είναι μέρα που οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

Αυτές τις μέρες δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με τους εργάτες στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλες αυτές οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, αλλά και στην Ελλάδα στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης. Είναι απάντηση σε όλους αυτούς που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που προεξοφλούσαν με κροκοδείλια δάκρυα το τέλος της εργατικής τάξης, που έλεγαν πως οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα και χαρακτήριζαν ξεπερασμένες μορφές πάλης τις απεργίες. Είναι απάντηση σε όλους αυτούς που μας καλούν να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλιγια να γιγαντώνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, που μας θέλουν εγκλωβισμένους σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού», του «λίγου καλύτερου» με στόχο να μη θιχτεί η εξουσία των αφεντικών.

Δεν φταίει η «κακιά μας τύχη» ούτε 

η «κακιά η (χ)ώρα», φταίει το κέρδος και όσοι κυβερνούν τη χώρα!

Στο πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Ακόμα πιο βαθιά όμως ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που αιματοκυλά τον πλανήτη, δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τις πολεμικές συρράξεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις, βάζει λουκέτα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταδικάζει να ζουν στην ανέχεια, να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουν πέρα, να ψάχνουν την ενίσχυση στο εισόδημα τους στα διάφορα pass και στα καλάθια της κοροϊδίας.

Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο που θα επηρεάζει τη ζωή των πολλών, τόσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, εντατικοποίηση της εργασίας και η δουλειά ήλιο με ήλιο που επανέρχεται με νόμους και τροπολογίες. Με βάση αυτόν το νόμο υπάρχει απουσία μέτρων ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, κλείσιμο νοσοκομείων και υποστελεχωμένοπροσωπικό στην υγεία, χιλιάδες αναπληρωτές στην παιδεία, πλειστηριασμοί σπιτιών, απλησίαστα ενοίκια, διακοπές ρεύματος σε λαϊκές-εργατικές οικογένειες.

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Η πολιτική που υπηρετεί το σιδερένιο νόμο των κερδών του κεφαλαίου είναι η αιτία για όλα μας τα προβλήματα και δεν διορθώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Ανατρέπεται με τον αγώνα των πολλών, των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν συνεχώς μεγαλύτερα και πιο οξυμένα προβλήματα. 

Γιατί δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις-ψίχουλα και ανικανοποίητες βασικές ανάγκες. Δεν μας ταιριάζει μια ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια για φαί και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής. Γιατί δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να μετράνε κέρδη και εμείς κάθε τρεις και λίγο νεκρούς συναδέλφους και δεκάδες σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών».

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

Προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στον δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες της τάξης μας, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες που θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατιά, για την απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Για έναν κόσμο όπου η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν θα μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους-οφέλους για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές της δουλειάς και του ιδρώτα μας. 

Δυναμώνουμε και μαζικοποιούμε τα συνδικάτα μας, το δικό μας όπλο απέναντι σε εργοδοσία, κράτος  και κυβερνήσεις. Δυναμώνουμε τους αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση και εργοστάσιο για αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή ΣΣΕ, για άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενάντια στις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες και την εντατικοποίηση της εργασίας. 

Δυναμώνουμε την κοινή πάλη των εργατών με τους αγρότες και μικρούς επαγγελματίες της πόλης μας, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία για άμεσα μέτρα ενίσχυσης όλων των δημόσιων μονάδων υγείας στην περιοχή μας, για μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, ασφάλεια στις μεταφορές. Δυναμώνουμε την κοινή δράση μας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Δυναμώνουμε την κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών εργατών γης για ίσα δικαιώματα σε υγεία, μεροκάματα και ασφάλιση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και την κοινή μας δράση απαιτώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν πρόσβαση όλων στην υγεία, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής, σε εξετάσεις και εμβολιασμούς

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!! ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά! Δεν ξεχνάμε!

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ