ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο κάτεργο της COSCO στον Πειραιά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στις προβλήτες της COSCO που από χτες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση και συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία, για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς συναδέλφους μας, διεκδικώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ο αγώνας τους, είναι και δικός μας αγώνας! Είναι καθημερινή μάχη ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία που με το αίμα των εργατών ποτίζουν τα κέρδη τους. Είναι αγώνας ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς κανένα έλεγχο από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η οργή των συναδέλφων μας στις προβλήτες της COSCO, η οργή όλων των εργατών της Πάτρας για το νέο εργοδοτικό έγκλημα πρέπει να γίνει δύναμη διεκδίκησης και αγώνα.

ΤΩΡΑ να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.

ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν