Η αλληλεγγύη όπλο των εργαζομένων

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους τους συναδέλφους μας που αυτές τις γιορτινές μέρες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους.

Μπροστά στις γιορτές συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων που τα έχουν ανάγκη. Συμβάλλουμε όλοι, ακόμη και από το υστέρημά μας, ώστε καμία οικογένεια να μην μείνει χωρίς ένα πιάτο φαγητό αυτές τις μέρες, χωρίς ένα παιχνίδι για τα παιδιά τους.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κ.λπ.), όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, φρούτα και κρεατικά, παιδικές τροφές, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής  και παιχνίδια. Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Κολοκοτρώνη 20, στον 1ο όροφο, τις μέρες από Τρίτη 21/12 έως Παρασκευή 24/12 και τις μέρες από Δευτέρα 27/12 έως Πέμπτη 30/12 και ώρες 9:00πμ -1:00μμ και 6:00μμ-9:00μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-226300

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με ολομέτωπη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η ακρίβεια είναι στα ύψη με ολοένα καινούργιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή στην πόλη μας, χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, εκατοντάδες πνίγονται από διακανονισμούς και δεκάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και μάχης ώστε να μην μείνει κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα μέσα στις γιορτές.

Απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος μέσα στις γιορτές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη και ώρα 10:30πμ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τους άνεργους της πόλης μας, όσους σήμερα ζουν χωρίς ρεύμα να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας, να απαιτήσουμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.

Τις μέρες των γιορτών η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προχωρά ταυτόχρονα και σε πρωτοβουλίες για την διασκέδαση των παιδιών των εργαζομένων και ανέργων της πόλης μας.

Το  Εργατικό Κέντρο Πάτρας  και ο  Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων προχωρούν σε δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη για τους μικρούς και μεγάλους, σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν και καραγκιοζοπαίχτες της Πάτρας που θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στις 6:00μμ κάθε μέρα.

  • Τρίτη 21 Δεκέμβρη

«Τα μπαλωμένα Χριστούγεννα» με τον Κώστα Μακρή.

  • Τετάρτη 22 Δεκέμβρη

«Ο καλικάντζαρος που δεν ήθελε να είναι καλικάντζαρος» με τον Χρήστο Καλπουζάνη.

  • Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 

«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Καραγκιόζη» με τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη.

  • Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 

«Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη» με τον Μπάμπη Μακρή.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων, την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη και ώρα 6:00μμ στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου, Κολοκοτρώνη 20. Στη γιορτή, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένα παραμύθια και τραγούδια, να απασχοληθούν με δημιουργικές κατασκευές και ζωγραφική, να τραγουδήσουν και να χορέψουν.

Οι παραπάνω δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εύχεται σε όλους καλές γιορτές

 με υγεία και καλούς αγώνες.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

  • Τώρα ανάκληση όλων των απολύσεων στην εταιρεία Think Digital

  • 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ