Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί στους μετανάστες εργάτες γης της περιοχής μας

Το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας, της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, αλλά και της Επιτροπής που έχουν συγκροτήσει οι Μετανάστες εργάτες γης πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για τους χιλιάδες μετανάστες στην περιοχή Αχαΐας και Ηλείας.

Μιλάμε για χιλιάδες εργαζόμενους από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες χώρες που γίνονται έρμαια της πιο άθλιας εκμετάλλευσης από τους μεγαλοτσιφλικάδες της περιοχής για τις «φράουλες της οργής».

Είναι εργαζόμενοι που τους φέρνουν κατά εκατοντάδες από τις χώρες τους, χωρίς χαρτιά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα, ώστε οι μεγαλοτσιφλικάδες να τους κρατάνε όμηρους σε μια απάνθρωπη κατάσταση και με επικίνδυνες συνθήκες για να τους αξιοποιούν σαν σύγχρονους σκλάβους στα φραουλοχώραφα, στα πορτοκάλια και στις άλλες καλλιέργειες της περιοχής, με την υπόσχεση της νομιμοποίησης και μιας καλύτερης ζωής.

Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις σε Υπουργούς της κυβέρνησης καταφέραμε και παρά τα εμπόδια που βάζουν συνέχεια η κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ, να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους χιλιάδες μετανάστες της περιοχής της Νέας Μανωλάδας.

Οι εμβολιασμοί όμως προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφού συνεχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες με διάφορα προσχήματα δεν συνεχίζουν τον εμβολιασμό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα  με ευθύνη της κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΕ να δημιουργηθεί ειδικό κλιμάκιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα προχωρήσει άμεσα, με σχέδιο και συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας τους εμβολιασμούς στους μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα. Να διασφαλιστούν επίσης όλα τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά υλικά, εμβόλια και το απαραίτητο προσωπικό ώστε να είναι εφικτός ο μαζικός εμβολιασμός.

Τα  Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, η Ομοσπονδία Γάλακτος- Τροφίμων – Ποτών μαζί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής των μεταναστών εργατών γης Βόρειας Ηλείας και Δυτ. Αχαΐας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη και ώρα 11:00πμ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ. 

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν