Για τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Πατρών

Ανακοίνωση

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας είναι στο πλευρό των συναδέλφων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών που δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα για να έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρίες και εργολάβοι μέσα στις σχολές, για να μη ζουν κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης.

Οι πρυτανικές αρχές τις προηγούμενες μέρες και με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ δημοσίευσαν πρόσκληση καλώντας υποψήφιους εργολάβους να αναλάβουν την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών με το εξωφρενικό ποσό των 3,5 εκατ. Ευρώ για δύο χρόνια! Η σημερινή μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα που υπογράφουν σύμβαση με το Πανεπιστήμιο ανέρχεται σε 900.000 ευρώ το χρόνο.

Το μεγάλο φαγοπότι των επιχειρηματιών συνεχίζεται με τις πλάτες της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της υγείας και την παιδείας και μάλιστα τη στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα σε σχολεία, σχολές και νοσοκομεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμία απόλυση συναδέλφου μας.
  • Καμία σκέψη να μπουν εργολάβοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών καλούμε σε σύσκεψη την Τετάρτη 16/2 και ώρα 7:00μμ στο ισόγειο του ΕΚΠ με θέμα την οργάνωση του αγώνα και της συνέχειας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν στο δρόμο 90 εργαζόμενοι. 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Το δίκιο μας η δύναμή μας! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν