Κάλεσμα Εργατικών Κέντρων – Διαδηλώνουμε το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11:30πμ σε κάθε πόλη

Τίποτα δεν μας χαρίζεται!

Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικού συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Τώρα είναι η ώρα οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.000 νεκρούς από την πανδημία, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες.

Τα νοσοκομεία στις πόλεις μας στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους. Τα νοσοκομεία Αμαλιάδας, Μεσολογγίου, Αιγίου και Ληξουρίου στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν, ενώ στα νοσοκομεία Πύργου και Αργοστολίου οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται με εντέλλεσθε και μετακινήσεις. Το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Πάτρα έχει αποψιλωθεί, δεν λειτουργούν τμήματα και κλινικές λόγο έλλειψης προσωπικού και τεχνικών μέσων. Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κλειστό. Ακόμη και τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως του Ρίου, του Αγίου Ανδρέα, του Αγρινίου και της Ζακύνθου λειτουργούν στα όριά τους με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά εκ των οποίων μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας.

Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση!

Μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις το επόμενο διάστημα.

Παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ και την E-FOOD, από τους αγώνες των εργαζομένων στην περιοχή μας ενάντια στις απολύσεις. Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει σήμερα αποτελέσματα. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αγανάκτηση που υπάρχει μπορεί τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας! Σήμερα σε όλη την περιοχή μας εκφράζονται αγωνιστικές διαθέσεις. Στην Πάτρα πριν λίγους μήνες 86 φορείς συμπορεύτηκαν με το Εργατικό Κέντρο απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, το ίδιο και στην Ηλεία με 22 φορείς να προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και άλλων φορέων. Στη Ζάκυνθο με τους μεγάλους αγώνες του λαού του νησιού ενάντια στις απολύσεις στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Το ίδιο εκφράστηκε και πριν λίγες μέρες στην Πάτρα, όπου μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου 131 φορείς και σωματεία διαδήλωσαν μαζί με τα συνδικάτα της Αθήνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.
 • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ Παίδων και παιδοψυχιατρική κλινική με εξειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.
 • Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.Η λειτουργία τους δεν λύνεται με καθημερινά εντέλλεσθε σε γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.
 • Άμεση επάνδρωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας που έχει μετατραπεί σε «Αγροτικό Ιατρείο». Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του ιδρύματος, που εγκαινιάστηκε τρεις φορές από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και παραμένει κλειστή και απαξιωμένη.
 • Πλήρη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ζακύνθου για να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας του νησιού, ώστε να αποκτήσουν το χαρακτήρα του Κέντρου Υγείας και όχι απλά της… συνταγογράφησης.
 • Να λειτουργήσει άμεσα η ψυχιατρική κλινική και ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου, που παρότι σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου να επισκευαστεί πλήρως, να επανδρωθεί και να λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι ως «Κέντρο Υγείας». Να λειτουργήσει άμεσα η Παθολογική Κλινική του.
 • Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου που παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις χειρουργικές κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μη ύπαρξη αναισθησιολόγου στο Μεσολόγγι. Καμία συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταυτόχρονα παλεύουμε:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μας είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.

Κανείς δε θα μας τα χαρίσει όλα τα παραπάνω.

Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς σε κάθε πόλη να συνεδριάσουν άμεσα και να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού. Να οργανώσουν αγωνιστικές τοπικές διαμαρτυρίες με στόχο τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Πρώτος σταθμός της δράσης μας

τα συλλαλητήρια το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11:30πμ σε κάθε πόλη.

Δεν σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα κλιμάκωσης με κινητοποίηση στην Πάτρα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να στέλνουν τις αποφάσεις τους με mail ή fax στα Εργατικά Κέντρα της περιοχής τους ώστε καθημερινά να δημοσιεύονται με δελτία τύπου.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Τίποτα δεν μας χαρίζεται!

Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικού συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Τώρα είναι η ώρα οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.000 νεκρούς από την πανδημία, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες.

Τα νοσοκομεία στις πόλεις μας στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους. Τα νοσοκομεία Αμαλιάδας, Μεσολογγίου, Αιγίου και Ληξουρίου στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν, ενώ στα νοσοκομεία Πύργου και Αργοστολίου οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται με εντέλλεσθε και μετακινήσεις. Το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Πάτρα έχει αποψιλωθεί, δεν λειτουργούν τμήματα και κλινικές λόγο έλλειψης προσωπικού και τεχνικών μέσων. Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κλειστό. Ακόμη και τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως του Ρίου, του Αγίου Ανδρέα, του Αγρινίου και της Ζακύνθου λειτουργούν στα όριά τους με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά εκ των οποίων μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας.

Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση!

Μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις το επόμενο διάστημα.

Παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ και την E-FOOD, από τους αγώνες των εργαζομένων στην περιοχή μας ενάντια στις απολύσεις. Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει σήμερα αποτελέσματα. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αγανάκτηση που υπάρχει μπορεί τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας! Σήμερα σε όλη την περιοχή μας εκφράζονται αγωνιστικές διαθέσεις. Στην Πάτρα πριν λίγους μήνες 86 φορείς συμπορεύτηκαν με το Εργατικό Κέντρο απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, το ίδιο και στην Ηλεία με 22 φορείς να προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και άλλων φορέων. Στη Ζάκυνθο με τους μεγάλους αγώνες του λαού του νησιού ενάντια στις απολύσεις στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Το ίδιο εκφράστηκε και πριν λίγες μέρες στην Πάτρα, όπου μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου 131 φορείς και σωματεία διαδήλωσαν μαζί με τα συνδικάτα της Αθήνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.
 • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό. Να διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ Παίδων και παιδοψυχιατρική κλινική με εξειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.
 • Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.Η λειτουργία τους δεν λύνεται με καθημερινά εντέλλεσθε σε γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.
 • Άμεση επάνδρωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας που έχει μετατραπεί σε «Αγροτικό Ιατρείο». Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του ιδρύματος, που εγκαινιάστηκε τρεις φορές από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και παραμένει κλειστή και απαξιωμένη.
 • Πλήρη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ζακύνθου για να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας του νησιού, ώστε να αποκτήσουν το χαρακτήρα του Κέντρου Υγείας και όχι απλά της… συνταγογράφησης.
 • Να λειτουργήσει άμεσα η ψυχιατρική κλινική και ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου, που παρότι σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου να επισκευαστεί πλήρως, να επανδρωθεί και να λειτουργεί ως νοσοκομείο και όχι ως «Κέντρο Υγείας». Να λειτουργήσει άμεσα η Παθολογική Κλινική του.
 • Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου που παραμένει κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις χειρουργικές κλινικές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μη ύπαρξη αναισθησιολόγου στο Μεσολόγγι. Καμία συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταυτόχρονα παλεύουμε:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μας είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.

Κανείς δε θα μας τα χαρίσει όλα τα παραπάνω.

Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς σε κάθε πόλη να συνεδριάσουν άμεσα και να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού. Να οργανώσουν αγωνιστικές τοπικές διαμαρτυρίες με στόχο τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Πρώτος σταθμός της δράσης μας

τα συλλαλητήρια το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11:30πμ σε κάθε πόλη.

Δεν σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα κλιμάκωσης με κινητοποίηση στην Πάτρα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να στέλνουν τις αποφάσεις τους με mail ή fax στα Εργατικά Κέντρα της περιοχής τους ώστε καθημερινά να δημοσιεύονται με δελτία τύπου.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν