28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ.
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

τα ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, για συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φλεβάρη.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε:

  • Τους χαμηλούς μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα.  
  • Την ακρίβεια, το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τη δυσβάσταχτη φορολογία.
  • Τις αυξήσεις κοροϊδία, την ίδια ώρα που οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ, της Ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.
  • Την απαξίωση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους, όπως εκφράστηκε έναν χρόνο πριν στο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όπως εκφράζεται στα αλλεπάλληλα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς.
  • Τη μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα για όσους μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο.
  • Το ξεκλήρισμα των αγροτών και μικρών παραγωγών που έχουν δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και πουλάνε τα προϊόντα τους πάμφθηνα στους εμποροβιομήχανους.
  • Το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.
  • Τις πολεμικές δαπάνες που αυξάνονται, την ώρα που για τον λαό και τις ανάγκες του δεν «περισσεύει» ούτε ευρώ.

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας. Η μέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική.

Απαίτηση των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που την οργανώνουν, και καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα. Να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό.

Πριν έναν χρόνο, εκατομμύρια λαού και νεολαίας συγκλόνισαν τη χώρα. Μέσα από τις μαζικές διαδηλώσεις ακούστηκε και στη Πάτρα δυνατά το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Με το ίδιο σύνθημα κορυφώνεται η προετοιμασία της μεγάλης απεργίας στις 28 Φλεβάρη.

Γιατί η πολιτική του κέρδους, που βρίσκεται πίσω από την ακρίβεια και τους μισθούς – φιλοδωρήματα, πίσω από την ένταση της εκμετάλλευσης, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων, που ευθύνεται για το σημερινό «μακελειό» στους χώρους δουλειάς, με τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, αλλά και για το χάλι στην Υγεία, είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή του λαού, όπως απέδειξε το έγκλημα στα Τέμπη.

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Πάτρας, όπως πριν έναν χρόνο. Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ που πολέμησαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια να παρθεί απόφαση για απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, λέγοντας «εμείς δε θα κάνουμε απεργία για τα Τέμπη», προτείνοντας απεργία τον Απρίλη.

Στις 28 του μήνα λοιπόν απεργούμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα για τις ζωές μας, ενάντια στην πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρέος και στους νεκρούς των Τεμπών, στους συγγενείς τους που ζητάνε δικαίωση.

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα:

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν