Δελτίο Τύπου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει τις εκατοντάδες μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα από φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, με αφορμή το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που φέρνει η κυβέρνηση.

Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων δεν αφορά μόνο τους φοιτητές και τους μαθητές αλλά όλη την εργατική τάξη , τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν  να υψώνεται ένα ακόμα  «τείχος» για την μόρφωση των παιδιών της.

Την ώρα που οι εργατικές οικογένειες βάζουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη  για τα απλησίαστα ενοίκια , την αγορά συγγραμμάτων, για το κόστος διαβίωσης των παιδιών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους , η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπαρασύροντας προς τα κάτω ταυτόχρονα τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το νομοσχέδιο θα είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση των πτυχίων , το κράτος από την ακόμα παραπέρα περικοπή των δαπανών για την δημόσια παιδεία έτσι ώστε να εξοικονομήσει ακόμα περισσότερους πόρους που θα κατευθύνει προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και φυσικά οι εργοδότες που θα έχουν στη διάθεση τους φτηνό εργατικό δυναμικό για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση καθώς τα παιδιά μας αντί για πτυχίο με αξία θα διαθέτουν απλά τα απαραίτητα προσόντα για τους εργοδότες.

Η εργατική τάξη μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές δεν θα επιτρέψουμε το άδικο να γίνει νόμος.

Πάρτε τώρα πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη , για εμάς και τα παιδιά μας , είναι το αποκλειστικά δημόσιο ,πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας , τους εργαζόμενους , το λαό της πόλης μας,  μαζί με τα παιδιά μας , τους φοιτητές , τους μαθητές, την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου να δώσουμε μαζική,  μαχητική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Για να γίνει η αγανάκτηση μας αγώνας που θα φέρει την ανατροπή στα σχέδια κυβέρνησης , Ε.Ε και εργοδοτών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν