Παρέμβαση στην επιχείρηση βιομηχανικών πλυντηρίων ιματισμού «Βανταράκης» για καταβολή του δώρου και τις συνθήκες εργασίας

Δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης βιομηχανικών πλυντηρίων ιματισμού «Βανταράκης» απαίτησε με δυναμική παρέμβασή του το πρωί της Πέμπτης 21/12/2023 το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, καθώς και άλλους συνδικαλιστές.

Στον χώρο που βρίσκεται στη Λεύκα Πατρών δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας 80 εργατοϋπάλληλοι, με καταγγελίες για ανασφάλιστους, μη τήρηση των ωραρίων εργασίας, αλλά και έλλειψη συχνών διαλειμμάτων, εργασία χωρίς τα απαραίτητα είδη και ρούχα ατομικής προστασίας, σε χώρους με ελλιπή εξαερισμό  και κλιματισμό, παρά και το ανθυγιεινό της δουλειάς.

Στην παρέμβαση απαιτήθηκε παράλληλα η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, που αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων από την ίδια τους την εργασία, χωρίς καθυστερήσεις και επιστροφές του, με τους συνδικαλιστές να προειδοποιούν την εργοδοσία να μην έχει ούτε σκέψη για μη καταβολή του.

Παράλληλα, απαίτησαν άμεση προστασία της υγείας των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς με μέτρα και όλα τα ατομικά είδη (ρούχα κ.ά.) προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας, καθώς και 7ωρο – 35ωρο με 5ήμερο εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις τους μισθούς.

Της δυναμικής συγκέντρωσης στον χώρο της επιχείρησης ακολούθησε παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου πραγματοποιήθηκε και καταγγελία για ανασφάλιστους εργαζόμενους, ενώ επισημάνθηκε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αν άμεσα δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. 

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν