Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ! ΩΣ ΕΔΩ! – ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, 6:30μμ διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή που οι  μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2007 και η ακρίβεια κατατρώει καθημερινά το εισόδημά μας, οι αυξήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια είναι δυσβάστακτες, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το νέο προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο λαός το 2024 να πληρώσει 6,2 δις ευρώ παραπάνω φόρους από το 2023, με αυξήσεις του ΦΠΑ, με συνέχιση της ληστείας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. 

Ταυτόχρονα προβλέπει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που ανοίγουν τον δρόμο για  ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ και την ίδια στιγμή οι μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του νέου προϋπολογισμού να μοιράζονται 12,1 δις ευρώ από τα δικά μας χρήματα!

Και ενώ παραμένουν τα χιλιάδες κενά σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζονται τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Πόλης μας, απουσιάζουν σημαντικά έργα για την προστασία της ζωής μας, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει κοντά στα 5 δις ευρώ το χρόνο στα κοράκια του ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη, για να συμμετέχει η χώρα μας στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τα νέα pass και τα διάφορα «καλάθια» ή οι πενιχρές αυξήσεις σε συντάξεις και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες των περασμένων ετών, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, 13ης και 14ης σύνταξης, τα κομμένα δώρα, τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που σήμερα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Τώρα είναι ώρα μάχης και αγώνα! Μπορούμε μέσα από τον αγώνα μας να έχουμε κατακτήσεις για ουσιαστική προστασία του εισοδήματός μας, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Καλούμε όλα συνδικάτα να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα και της ενημέρωσης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουν τη συζήτηση παντού, με γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, αγωνιστικές παρεμβάσεις. Να διαμορφώσουν κλίμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτό το διάστημα και να προετοιμάσουν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Καλούμε όλους τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Πάτρας, τη νεολαία, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2024. Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος κόντρα στην φοροαφαίμαξη μας αφορά όλους. Μόνο μέσα από τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και του μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν μπροστά στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, που μειώνει ακόμη περισσότερο τους φόρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εξοντώνει τους φτωχούς επαγγελματίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Να καταβληθούν κανονικά τα Δώρα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους. Κανείς εργοδότης να μην τολμήσει να ζητήσει πίσω το Δώρο. Θα μας βρουν απέναντί τους.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας, στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Αναβάθμιση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Όλες και Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν