ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για εταιρεία Βιομηχανικά Πλυντήρια Ιματισμού Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας Βιομηχανικά Πλυντήρια Ιματισμού Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. στη Λεύκα Πατρών, ιδιοκτησίας Ν. Βανταράκη για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σε κύκλο εργασιών αλλά και κερδών στον κλάδο της πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σαν σκλάβοι, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, και χωρίς ασφάλιση. Μάλιστα, αρκετοί εργαζόμενοι ενώ είναι ασφαλισμένοι και πληρώνονται για τέσσερις ώρες δουλειάς κάτω από τις απειλές και την πίεση της εργοδοσίας αναγκάζονται να δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα.

Σε αυτήν την άθλια κατάσταση έρχονται να προστεθούν και οι άθλιες συνθήκες εργασίας που οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους γυναίκες, δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να τους παρέχεται ούτε το «αυτονόητο» δροσερό νερό, χωρίς τα απαιτούμενα διαλλείματα και με την τρομοκρατία πάνω από το κεφάλι τους για να «βγει» η δουλειά γρήγορα.

Σοβαρή ευθύνη για αυτή την άθλια κατάσταση έχουν και όλοι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πόλης μας που δεν έχουν ακόμη παρέμβει προχωρώντας στους απαραίτητους ελέγχους. Με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων αυτοί οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα οι εργοδότες πατώντας πάνω σε όλους τους αντεργατικούς νόμους αλλά και την ανυπαρξία ελέγχων να κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων κόλαση.

Δεν θα γίνουμε δούλοι για τα αφεντικά! Μπορούμε να ανατρέψουμε την σημερινή άθλια κατάσταση!

Απαιτούμε:

  • Κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων!
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις, 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Απαγόρευση της 6ημερης εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και να καταβάλλονται όλα τα επιδόματα και τα δώρα.
  • Συχνά διαλλείματα, άφθονο νερό, γάλα, κατάλληλος ρουχισμός και μέσα ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξαερισμός και κλιματισμός σε όλους τους χώρους της επιχείρησης. 
  • Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας. Προστασία της εργαζόμενης μητέρας και εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση απόλυσης.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, με προσλήψεις Επιθεωρητών για κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν. Ενίσχυση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής των μηχανισμών ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, για ουσιαστικό έλεγχο σε όλη την έκταση των παραγόντων που δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Έλα σε επικοινωνία μαζί μας. Τηλέφωνο: 6980303333, 6937896770

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν