Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη στον Παλαιστίνιο διαδηλωτή στην Αθήνα

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Με την Παλαιστίνη μέχρι την Λευτεριά

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τη δίωξη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή στην Αθήνα που ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης μαζί με την Ελληνική σημαία.

Η δίωξη αυτή που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και την αντιμπεριαλιστική και φιλειρηνική δράση, καθώς έγινε μετά από την  μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής 5 Νοέμβρη στην Αθήνα, αλλά και άλλων πόλεων στην Ελλάδα -όπως και στην Πάτρα- όπου χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι, νεολαίοι, μαθητές πλημμύρισαν τους δρόμους, υψώνοντας χιλιάδες Παλαιστινιακές σημαίες, βροντοφωνάζοντας ότι η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού πρέπει να σταματήσει και δηλώνοντας τη στήριξή τους στην  Παλαιστίνη ως την λευτεριά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού απέτυχε με τα απροκάλυπτα ψέματα και την δημιουργία fake news, ακολουθώντας πιστά το δόγμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ, να παρουσιάσει το θύμα σαν θύτη, αφού απέτυχε να σβήσει από τη μνήμη των λαών τις 7 και πλέον δεκαετίες κατοχής και σφαγής του Παλαιστινιακού λαού και αφού βρέθηκε απέναντι σε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης των εργαζομένων και του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό, επιστράτευσε την καταστολή και την τρομοκρατία, αθωώνοντας παράλληλα τις δικές της πράξεις που βουτάνε τη χώρα πιο βαθιά στην σφαγή και τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί –είναι το ΝΑΤΟ και οι Ισραηλινοί.

Η δίωξη του Παλαιστίνιου είναι απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης σε καθέναν που αντιδρά και αγωνίζεται ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, και καθένας θα μπορούσε να διωχθεί με βάση το σκεπτικό ότι «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχο του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή σύμμαχου του με το ξένο κράτος».

Όμως αυτοί είναι που έχουν μετατρέψει την Ανατολική Μεσόγειο σε «καζάνι που βράζει» μπλέκοντας τους λαούς στις συγκρούσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτοί είναι που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το λαό μας σε στόχο αντιποίνων. Αυτοί είναι που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που είναι δύναμη κατοχής.  

H απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο στους δρόμους του οργανωμένου – ταξικού αγώνα στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι το εργατικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται ούτε υποχωρεί. Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί του κόσμου στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τη λευτεριά του. Το αποδεικνύουν καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ άκρη σ’ άκρη της γης με τις υψωμένες σημαίες της Παλαιστίνης, οι φωνές των φοιτητών και των μαθητών για τον τερματισμό της σφαγής από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και οι Παλαιστινιακές σημαίες που ζωγραφίζουν τα παιδιά μας για τα παιδιά της Παλαιστίνης που ζουν μέσα στον τρόμο και τον θάνατο κάθε ώρα που περνάει. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία.

ΤΩΡΑ να παύσει κάθε δίωξη, να αρθούν όλες οι κατηγορίες.

ΤΩΡΑ να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής.

ΤΩΡΑ να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν