Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Να μην κρυφθεί ή συγκαληφθεί τίποτε.Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες .

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.  

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το συγκεκριμένο πολύνεκρο «δυστύχημα». Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ένα έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών λέγοντας πως «η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχει τραγικές συνέπειες»Μάλιστα, στις 7 Φλεβάρη του 2023 προειδοποιούσαν ότι «αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα “ατυχήματα” που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο “δυστύχημα”».

Και σα να μη έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών «το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει».

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική και άμεση ανταπόκριση όλων αυτών που από το πρωί σπεύδουν στα νοσοκομεία της πόλης και δίνουν αίμα για τους δεκάδες τραυματίες. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια. 

Όλες και όλοι αύριο Πέμπτη 2 Μάρτη, 7:30μμ στη συμβολική κινητοποίηση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στο σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Αγίου Νικολάου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν