ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΣ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που θεωρεί νόμιμη τη δυνατότητα σε funds και services να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, δίνει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες οφειλέτες που βλέπουν να επιταχύνονται οι διαδικασίες για να χάσουν τα σπίτια τους. Με τη συγκεκριμένη απόφαση μπαίνουν άμεσα σε υλοποίηση σχεδόν 700.000 πλειστηριασμοί.

Μάλιστα, η βιασύνη για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει ότι τα “κοράκια” δεν κρατιούνται να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και πάει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να δικαιώσει έναν εργαζόμενο, το φτωχό αγρότη ή έναν αυτοαπασχολούμενο.  

Καμιά ανοχή σε αυτούς που βιάζονται να πάρουν τα σπίτια του λαού και τις κυβερνήσεις τους που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισαν μνημόνια και νόμους πάνω στους οποίους στηρίχτηκε και η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου. Άλλωστε, είναι αποκαλυπτικό το σκεπτικό της απόφασης που αναφέρει αναλυτικά τους νόμους που στηρίχτηκε από το 2003 έως και το 2020.

Καμιά αναμονή για λύσεις από αυτούς που πέρασαν «χαλκά» στο λαό, από όλους αυτούς που ψήφισαν αντιλαϊκούς νόμους και τώρα τάζουν «λαγούς και πετραχήλια» στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ακόμη και όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, γνωρίζουν πολύ καλά ότι  δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού, όπως και έκανε σε δεκάδες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα. Μόνο ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Πάτρας σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ! Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που βγαίνει σε πλειστηριασμό να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής. Μόνο έτσι θα κοπεί ο αέρας στα «κοράκια» και στις κυβερνήσεις τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.

Καλούμε το πατραϊκό λαό, όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, κομμένα ρεύματα κ.α., να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στα σωματεία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα: 2610226300 και 6980303333 , 6937896770.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Αλληλεγγύη το όπλο μας, νόμος το δίκιο μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν