Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική κατά του λαού 

Συνέχεια στις δράσεις του ενάντια στην εγκληματική πολιτική κατά των εργαζομένων και του λαού συνολικά και με αφορμή το θάνατο συνταξιούχου καρκινοπαθή που του είχαν κόψει το ρεύμα, έδωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με τη σημερινή μαχητική συγκέντρωση και συλλαλητήριο.

Μετά την πρωινή κινητοποίηση σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ, ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚΠ Δημήτρης Μαρμούτας, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα, πως το έγκλημα με τον νεκρό καρκινοπαθή συνταξιούχο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο, όπως και η συνολική πολιτική που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά., πλήττουν εργαζόμενους και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε να μπούν όλοι στον αγώνα, να μην περιμένουν σωτήρες, να δώσουν απάντηση προτάσσοντας τις δικές τους ανάγκες

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της αγωνιστικής δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η αντιδήμαρχος Υγείας-Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη. Στην ομιλία της στάθηκε στην παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου για την πρόσφατη περίπτωση του θανάτου του συνταξιούχου, στην ανάγκη συνεχούς πάλης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων-Ντελιβεράδων Αχαΐας Νίκος Κουφαλάκος που, μεταξύ άλλων, κάλεσε να ενταθεί η εργατική λαϊκή αλληλεγγύη και ανακοίνωσε εν μέσω χειροκροτημάτων την πρωτοβουλία του σωματείου για μοτοπορεία αλληλεγγύης την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης και συμβολική παράσταση σε εταιρεία – πάροχο ρεύματος, όπου γράφτηκαν συνθήματα στον πεζοδρόμιο ενάντια στις διακοπές ρεύματος. «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό, να πληρώσει τώρα το κεφάλαιο» και «κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια για φαΐ σε λίγο θα μας δώσετε κουπόνια για ζωή» ήταν ορισμένα απ’ τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στην Πάτρα. 

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • Για την  απεργία της 17ης Απρίλη

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

  • Τώρα ανάκληση όλων των απολύσεων στην εταιρεία Think Digital

  • 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ