ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

    Η κυβέρνηση της ΝΔ γκρεμίζει ότι είχε μείνει όρθιο στο δημόσιο σύστημα υγείας και δίνει το τελειωτικό χτύπημα με αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των κλινικαρχών  και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας, αυτών δηλαδή που έβγαλαν χρήμα με τη σέσουλα στην διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας  την ανάγκη του λαού για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.

    Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα μπάζει τους ιδιώτες μέσα στα νοσοκομεία προωθώντας ακόμα πιο πέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας, εγκληματώντας σε βάρος της υγείας του λαού.  Η κατάργηση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσουν  ακόμα περισσότερο οι λίστες αναμονής με ολέθριες συνέπειες για την υγεία της εργατικής- λαϊκής οικογένειας.

    Η  κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης , αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά στις υλικοτεχνικές υποδομές, σε φάρμακα και προσωπικό δίνει την χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην υγεία των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

    Καμία αναμονή, καμία ανοχή, τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός και οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους να κάνουμε δικιά μας υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας.

    Η πείρα των αγώνων μας εδώ στην περιοχή κατά την διάρκεια της πανδημίας  και όχι μόνο, η μεγάλη πρωτοβουλία του ΕΚΠ με 86 φορείς της πόλης μας για τα ζητήματα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η πείρα από την μεγάλη απεργία της 9ης Νοέμβρη μας δείχνουν ότι ο λαός μπορεί να παλέψει και να υπερασπιστεί την ζωή, την υγεία του και τα δικαιώματα του.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα
  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσει  άμεσα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.
  • Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο  νοσοκομείο παίδων, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και υποδομές, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων .

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν