Μεγάλη σύσκεψη σωματείων και φορέων για την παμπατραϊκή συγκέντρωση και απεργία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη φορέων που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Δημοτική Αρχή, στην Αγορά Αργύρη, με θέμα την Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Στη σύσκεψη πήραν το λόγο εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και φορέων οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη για κοινή δράση εργαζομένων-συνταξιούχων-αυταπασχολούμενων και νεολαίας, μπροστά στην μεγάλη Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 9 του Νοέμβρη με στόχο να «νεκρώσουν» τα πάντα!

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει ο λαός να βγει στο προσκήνιο. Πέραν του να περιγράφουμε την κατάσταση, πράγμα που κάνουν όλοι καλά, πρέπει να ονοματίσουμε τους υπαίτιους για την κατάσταση του λαού. Αυτούς που συγκεντρώνουν τον πλούτο και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ανατροπή τους».

Ακολούθησε η ομιλία του Δημήτρη Μαρμούτα, προέδρου  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του: «Τώρα είναι η στιγμή να μιλήσει ο λαός μας. Η απεργία στις 9 Νοέμβρη καθώς και η Παμπατραϊκή συγκέντρωση στις 18 Οκτωβρίου πρέπει και μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο νέων αγώνων της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Να αποτελέσουν ημερομηνίες σταθμό για το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην ακρίβεια , στη ληστεία της τσέπης μας από τους παρόχους ενέργειας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και μόνο μέσα από την οργάνωση μας και τον αγώνα μας μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να οργανωθεί σε κάθε κλάδο και επιχείρηση με τα ίδια τα σωματεία να είναι οι οργανωτές.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι να συμμετέχουν στην προετοιμασία της όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, να πουν την γνώμη τους να αναλάβουν καθήκοντα έτσι ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα του ξεσηκωμού.»

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν