Εκδήλωση στη Ν. Μανωλάδα για τους εργάτες γης / Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι

Μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στους μετανάστες εργάτες γης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Ποτών, Τροφίμων Αχαΐας και την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι μετανάστες εργάτες γης.

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει κυριολεκτικά το χώρο της εκδήλωσης, δείχνοντας ότι την εργατική τάξη δεν την χωρίζει εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία. Η εκδήλωση άλλωστε ήταν αφιερωμένη στις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης και είναι ενταγμένη στις συνολικές δράσεις των δυο εργατικών κέντρων για την εργατική πρωτομαγιά.

Η πλατεία ζωντάνεψε από τις παραδοσιακές μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς των μεταναστών εργατών και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος για αυτή την πρωτοβουλία, συνέχεια προηγούμενων που έχουν πραγματοποιήσει οι συνδικαλιστικοί φορείς, απαιτώντας και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων. 

Το σύνθημα Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι δόνησε την ατμόσφαιρα. Οι σημαίες κυμάτιζαν και τα χειροκροτήματα έπεφταν βροχή στο κάλεσμα συνέχισης του αγώνα στο δρόμο που χάραξαν οι νεκροί της εργατικής τάξης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Β. Συρίγος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δ. Μαρμούτας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Πάτρας Κ. Γεροπαναγιώτη και μέλη των διοικήσεων των δυο Εργατικών Κέντρων. 

Η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση ξεκίνησε με χορευτικά από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν