Αισιόδοξο μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης η σημερινή μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους νέους και συνταξιούχους που με τη μαζική και μαχητική τους συμμετοχή σήμερα στην Απεργία έστειλαν μήνυμα αγώνα και μάχης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργάτες μεγάλων εργοστασίων της περιοχής μας, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα μεγάλα έργα που κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας απέργησαν με αποτέλεσμα η συμμετοχή σε μεγάλους κλάδους όπως Κατασκευές, Τρόφιμα – Ποτά, Χαρτί και Μέταλλο να είναι καθολική. Χαιρετίζουμε τους αυτοαπασχολούμενους της Πάτρας που με τα σωματεία τους συμμετείχαν και στήριξαν τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, αρκετοί έκλεισαν και τα μικρομάγαζά τους κόντρα στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.
Η σημερινή μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης του λαού μας ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια, βήμα κλιμάκωσης για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς.
Οι προσπάθειες μια μικρής προβοκατόρικης ομάδας να αμαυρώσουν τη σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση έπεσε στο κενό. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που υπηρετούν επιδιώξεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών για να μην ακουστεί η φωνή των εργατών, και τα ΜΜΕ να αναπαράγουν δήθεν επεισόδια, πήραν την απάντησή τους από τους χιλιάδες απεργούς. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει πλούσια πείρα από την αντιμετώπιση τέτοιων προβοκατόρικων ενεργειών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Χωρίς να χαθεί ούτε μέρα. Από αύριο κιόλας καλούμε να συνεδριάζουν οι διοικήσεις των συνδικάτων, να οργανωθούν περιοδείες, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, με στόχο την κλιμάκωση των αγώνων μας την Πρωτομαγιά.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν