Συνέντευξη τύπου εργατικού κέντρου Πάτρας από κοινού με σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα Πανεπιστημίου και Νοσοκομείων Πάτρας

Σήμερα 9 Μαρτίου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου του εργατικού κέντρου Πάτρας από κοινού με σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου και των νοσοκομείων της πόλης μας.

Οι περίπου 250 εργαζόμενοι έχουν περάσει σχεδόν μια ζωή στα Νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο, με προϋπηρεσία που ξεπερνά και τα 15 χρόνια για τους περισσότερους. Τόσα χρόνια δουλεύουν με κατάπτυστες συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου που εφαρμόζονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και σήμερα καλούνται να αποχωρήσουν οριστικά απ’ τις δουλειές τους. Όπως επανέλαβαν, πάνω από 150 εργαζόμενες απειλούνται με απόλυση από τα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του μήνα και 90 από το Πανεπιστήμιο, μέχρι το τέλος Μάη, με πρόφαση τη λήξη των συμβάσεών τους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να απολυθεί κανένας συνάδελφός τους. Τόνισαν ότι θα αγωνιστούν να παραμείνουν όλοι στη δουλειά, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους χώρους εργασίας τους.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των εργαζομένων με επόμενο σταθμό το παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Μάρτη στις 7μμ,  στο ΕΚΠ.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν