Συγκέντρωση στη ΔΕΗ στην Πάτρα

«Κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στο ρεύμα», διατρανώθηκε με αποφασιστικότητα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της αγωνιστικής Δημοτικής αρχής της πόλης.

Την ίδια ώρα που γινόταν η συγκέντρωση στο χώρο κατέφθανε κόσμος που του έχουν κόψει το ρεύμα. Γυναίκα νεφροπαθής κατήγγειλε ότι ακόμη και σήμερα το πρωί η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από το σπίτι της, ενώ από το τέλος του 2019 αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλευόμενη για μεγάλο διάστημα στο Νοσοκομείο και ενώ πλήρωνε τμηματικά το λογαριασμό της. Κατήγγειλε ότι δεν γνωρίζει καν το ύψος του χρέους της και ζήτησε άμεση βοήθεια. Άλλος κάτοικος από την Οβρυά σημείωσε ότι του ήρθε λογαριασμός 800 ευρώ, ενώ είναι άνεργος και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Κατήγγειλε δε ότι τον πέταξαν ακόμη και εκτός κοινωνικού τιμολογίου. 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν δεκάδες συνδικαλιστές της διοίκησης του Εργατικού Κέντρο Πάτρα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαρμούτα και συνδικάτων, εργαζόμενοι καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη. Συμμετείχαν επίσης φορείς αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών.

Με σύνθημα «κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στο ρεύμα», απαίτησαν να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων.

Νωρίτερα το Εργατικό Κέντρο και η Δημοτική Αρχή απέκλεισαν τη ΔΕΗ, την οποία στόλισαν» με μεγάλο γιγαντοπανό μπροστά από την είσοδο της.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ κάνοντας πράξη το σύνθημα, κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες τιμές του ρεύματος. Κανένας μόνος του απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στη συγκέντρωση επεσήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι είμαστε σήμερα εδώ με το Εργατικό Κέντρο, για να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε αγώνα. Η αγανάκτηση δεν αρκεί. Πρέπει να αγωνιστούμε, όλοι για έναν και ένας για όλους. Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι μπορεί να νομίζουν οι κάτοχοι του πλούτου ότι είναι ανίκητοι, αλλά ο λαός μας έχει τη δύναμη να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε και ζητάμε να μην λείπει κανείς. Ένας για όλους και όλοι για έναν, στον αγώνα για να κρατηθούμε στη ζωή. Είναι ανεπίτρεπτο, το 2022, να μην μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει αξιοπρεπώς, όπως δικαιούται και του αξίζει, κατέληξε.

Στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις και στον κλάδο, στην συνέχεια σημείωσε ότι χωρίς αγώνες δεν γίνεται τίποτα και ότι ο Σύλλογος θα συμμετάσχει με τα σωματεία εργαζομένων στην συνέχιση του αγώνα.

Παραβρέθηκε επίσης και η Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πάτρας, τονίζοντας ότι, είμαστε εδώ και ας το ξέρουν ότι ο αγώνας θα κορυφωθεί ενάντια στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις του ρεύματος, που σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμα και το μισθό ενός εργαζόμενου.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν