ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα δίνουν ένα μεγάλο αγώνα, παρέδωσε με «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο- καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες, χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Με μια μονοκονδυλιά η σημερινή κυβέρνηση κλείνει το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και απολύει 1.080 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 200 εργολαβικούς εργαζόμενους και περίπου 150 μικροαυτοπασχολούμενους με δικά τους οχήματα. Την ίδια στιγμή απαιτεί από 300 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που έμεναν μέχρι τώρα. 

Αυτή είναι σήμερα η ανάπτυξη που καθημερινά μας λένε. Ανάπτυξη για τους λίγους και δυστυχία, απολύσεις για τους πολλούς! Αυτές είναι οι επενδύσεις που μας λένε συνέχεια ότι θα έρθουν και θα ζούμε όλοι καλύτερα, θα έχουμε όλοι δουλειά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι τα Εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Εμείς οι εργαζόμενοι της Πάτρας έχουμε μεγάλη πείρα από το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων τις προηγούμενες δεκαετίες εδώ στην περιοχή, αλλά και πρόσφατα με το κλείσιμο της FRIGOGLASS ή άλλων μικρότερων επιχειρήσεων. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός,  τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

Τους το λέμε καθαρά! Δεν περάσει το έγκλημα που πάνε να κάνουν!

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ, είμαστε στο πλευρό τους! Συμπαραστεκόμαστε και χαιρετίζουμε το δίκαιο και τίμιο αγώνα τους για να μείνουν όλοι στις δουλειές τους και τα σπίτια τους. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, γιατί χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλη της Εργατικής Τάξης. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, κάθε συνδικάτο σε μαζική μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. ΤΩΡΑ να εκφραστεί πολύμορφα και με κάθε τρόπο η μαζική, εργατική, λαϊκή αλληλεγγύη στον Αγώνα τους για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή.

Συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι! Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

Η εργατική τάξη της χώρας μας, με την δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα να δώσει νέα βροντερή απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης. Με κάθε τρόπο να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά να απλωθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης! Ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμό Κυβέρνησης-Επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να μείνει στα χαρτιά!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν