Ψήφισμα – Καταγγελία για τρομοκατική απόλυση προέδρου εργαζομένων ΠΕΙΦΑΣΥΝ.ΠΕ

Ψήφισμα – Καταγγελία της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων για την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΕΚ Πάτρας (13/12/2023) καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική, τρομοκρατικού τύπου, απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ και μέλους της Διοίκησης της  Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Σε μια περίοδο που το Επιχειρησιακό Σωματείο παλεύει για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις, η εταιρεία απολύει τον πρόεδρό του! Έτσι εκφράζεται στην πράξη ο «αέρας» που έχει δώσει στην εργοδοσία το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει περάσει από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

Στόχος της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς. Επιδιώκει να πλήξει το Σωματείο και γενικότερα το δικαίωμα των εργαζόμενων στην οργάνωση και διεκδίκηση, για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία της και την υλοποίηση των σχεδιασμών της, χωρίς τις «ενοχλητικές φωνές» που μιλούν για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Με απόφασή της, η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων εκβράζει την αλληλεγγύη της και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ – ΠΕ και στο Σωματείο τους, στηρίζει τη μάχη που δίνουν μαζί με την κλαδική τους Ομοσπονδία, το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και το ΕΚ Πειραιά, για να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Σωματείου και να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πάτρας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους. Είναι καθήκον μας. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και πρέπει να τη δείξουμε απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Πάτρα, 13/12/2023

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν