Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στην 48ωρη απεργία των γιατρών 29-30 Νοέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοέμβρη στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας. 

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας γιατρούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παλεύουν ενάντια στην εδώ και 15 χρόνια καθήλωση των μισθών τους, ενάντια στις απλήρωτες εφημερίες και άλλες περικοπές, που η κυβέρνηση προσπαθεί να «διασκεδάσει» με ψίχουλα.

Ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση, την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών των τριών Νοσοκομείων της Πάτρας, τη μη λειτουργία κρίσιμων κλινικών, όπως η καρδιοχειρουργική, την υποβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας στο Νομό που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια γιατρών και ασθενών.

Ενάντια στα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, μέσω των αναθέσεων, των εργολαβιών, των ΣΔΙΤ. Ενάντια στην υποβάθμιση και τις σοβαρές ελλείψεις στο μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που καλύπτει ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας και το οποίο δεν διαθέτει ούτε ΜΕΘ Παίδων.

Ενάντια στη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και την οικονομική αφαίμαξη των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που «χρυσοπληρώνουν»  τους επιχειρηματίες αλλά και το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίησης της Υγείας, που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τσακισμένο εισόδημα του λαού, αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές με μειώσεις μισθών, φορολογική αφαίμαξη με άμεσους και έμμεσους φόρους, αύξηση στις τιμές της ενέργειας, της στέγης, των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την υγεία και τις άλλες ανάγκες του λαού, αλλά πληρώνει αδρά για τη βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών που τώρα σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. 

Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν, η μια μετά την άλλη, όλες οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ανεξαρτήτως προσήμου και τοποθέτησης, και ασφαλώς, η σημερινή της ΝΔ.

Αυτή την πολιτική εκφράζει και ο φετινός προϋπολογισμός που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας, του ξεπουλήματός της στους επιχειρηματικούς ομίλους, της παραπέρα εμπορευματοποίησης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την επιβάρυνση εργαζόμενων, βιοπαλαιστών, συνταξιούχων με αύξηση της φορολογίας και των εισφορών τους για την Υγεία.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής μας!

Είμαστε στον 21ο  αιώνα και υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις, για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας όλα τα απαραίτητα για τη ζωή μας αγαθά, σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Ο αγώνας των γιατρών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων!

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των γιατρών και να πάρουν πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Νοέμβρη στις 12μ. έξω από το κτήριο της 6ης ΥΠΕ.

Μόνο η πάλη των εργαζόμενων και του λαού μπορεί να φρενάρει τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των γιατρών και των σωματείων τους.

Ταυτόχρονα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της πόλης μας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και με γενναίες αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Να μην κλείσει , να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που κάλυπτε σοβαρές ανάγκες όλης της περιοχής.
  • Με ευθύνη του κράτους να αξιοποιηθεί άμεσα το κτήριο του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και να μετατραπεί σε δημόσια μονάδα υγείας για τις ανάγκες του λαού της πόλης μας.
  • Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με νέες σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν