ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Η κυβέρνηση φέρνει το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο στη βουλή προς ψήφιση. Έπειτα από το έκτρωμα από την πίσω πόρτα που έφερε για δουλειά μέχρι τα 74 χρόνια τώρα φέρνει και την 16ωρη εργασία την ημέρα καθώς επικαλείται  δια στόματος του υπουργού εργασίας οδηγία της ΕΕ των μονοπωλίων η οποία πρέπει να ενσωματωθεί στο Ελληνικό εργατικό δίκαιο.

Με αυτό το νομοσχέδιο θέλουν να μας βάλουν να δουλεύουμε όλη μέρα για να αυξήσουν και άλλο τα ματωμένα  κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι  και εμείς όσο αντέξουμε.

Το δίλλημα που βάζει η  κυβέρνηση στους εργαζόμενους είναι ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς  ή δύο 8ωρα και θα φεύγεις πριν την ώρα σου, αυτή είναι η ελευθερία επιλογής για τους εργαζόμενους δια στόματος Γεωργιάδη.

Η νομιμοποίηση της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας που γίνεται κατ’ απαίτηση των εργοδοτών προστίθεται σε όλα τα άλλα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων και  μας γυρίζει πίσω στον 19ο αιώνα.

Σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν, ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος, να μην τολμήσουν να φέρουν αυτό το νέο έκτρωμα στη βουλή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • 35ωρο -7ωρο-5νθήμερο
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 16ΩΡΟ

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν