ΕΚΤΑΚΤΟ – ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακή, δουλεύουν οι εργάτες με ευθύνη κρατική

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα.

Το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες -εργάτες και Ρομά- έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες. Απαιτούμε να εξακριβωθεί, ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας.Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.

 Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να δώσει αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν