ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνεχίζεται η προκλητική και εγκληματική πολιτική της ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη μας που καθημερινά αφήνει στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση δεκάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Πριν λίγο καιρό έκοψε το ρεύμα σε καρκινοπαθή με αποτέλεσμα το θάνατό του, τώρα, και μάλιστα με προκλητικό τρόπο προσπάθησε να κόψει το ρεύμα στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ», όπου φιλοξενούνται 70 παιδιά με σοβαρές παθήσεις, ορισμένα μάλιστα με μηχανική υποστήριξη.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική και παλικαρίσια στάση των εργαζομένων του Ιδρύματος που μαζί με τα σωματεία τους, το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «ΚΙΒΩΤΟ ΑΓΑΠΗΣ» και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και τα Ιδρύματα ανάγκασαν το συγκεκριμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να αποχωρήσει. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη (ΝΔ) να αναλάβουν εδώ και τώρα τις ευθύνες τους. Όλα αυτά τα χρόνια δεν πήραν κανένα μέτρο και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΕΚΠ, αλλά και των σωματείων, για την υποχρηματοδότηση του συγκεκριμένου Ιδρύματος, τον κίνδυνο μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων το επόμενο διάστημα, αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, τεχνικό και ιατρικό – νοσηλευτικό εξοπλισμό.

Το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να πανηγυρίζουν μέσα στην πανδημία και να φωτογραφίζονται σε τέτοια ιδρύματα για τη δήθεν στήριξή τους στο δύσκολο έργο των υγειονομικών.

Τους το λέμε καθαρά! Δεν θα επιτρέψουμε καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική –λαϊκή οικογένεια, σε ευπαθείς ομάδες, ιδρύματα πρόνοιας, σχολεία και γειτονιές.

Να μην τολμήσει η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ και η κυβέρνηση να κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο Ίδρυμα. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η κυβέρνηση και η Περιφέρεια να προχωρήσουν σε άμεση – έκτακτη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου ιδρύματος που να διασφαλίζει όλες τις ανάγκες νοσηλείας των ασθενών, τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά και όλες τις ανάγκες σε υποδομές και εξοπλισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν