ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία της επιχείρησης «Super Market Ρουμελιώτης». Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης ανάγκασε εργαζομένους της από Αχαΐα και Ηλεία να μεταφερθούν με δικά τους έξοδα στο κατάστημα Ρουμελιώτης – Jumbo στην Γαστούνη για απογραφή την Κυριακή 9 Ιανουαρίου χωρίς να έχουν παρθεί οι απαραίτητες άδειες λειτουργίας και φυσικά χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν δηλωθεί ώστε να λάβουν τις αντίστοιχες αποδοχές.

Τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Νομού Αχαΐας βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συναδέλφους μας και με δυναμική παρέμβαση στο κατάστημα της Γαστούνης την ίδια μέρα, καταγγείλαμε τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας που θέλει Κυριακάτικα και με αδήλωτους εργαζόμενους να κάνει απογραφή.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας η επιχείρηση προσπάθησε να καλύψει τις παρανομίες της με τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό για τους ίδιους τους εργαζόμενούς της, θυμίζοντας μας εποχές μεσαίωνα. Συγκεκριμένα ανάγκασε τους περίπου 40 εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα να φύγουν από τη πίσω πόρτα και μάλιστα χωρίς μπουφάν και προσωπικά ήδη, και να κρυφτούν μέσα στα χωράφια της Γαστούνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας δέχονται καταγγελίες για τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και πρακτικές που εφαρμόζει η συγκεκριμένη επιχείρηση στα Σουπερμάρκετ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ και ΑΡΑΠΗΣ.

Η επίθεση που δέχονται οι συνάδελφοί μας δεν θα μείνει αναπάντητη!

Δεν είμαστε σκλάβοι!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ κτλ). Άμεσα οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να προβούν σε ελέγχους σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα Απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν τώρα από την εργοδοσία Ρουμελιώτης τα μεταφορικά των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να πάνε στη Γαστούνη από διάφορα μέρη της περιοχής.
  • Να πληρωθούν την νόμιμη προσαύξηση 75% και να πάρουν το ρεπό που δικαιούνται μέσα στην βδομάδα που τρέχει.
  • Καμιά απλήρωτη υπερωρία στους συναδέλφους μας που εργάζονται στα συγκεκριμένα Σουπερμάρκετ και καταστήματα. Τήρηση του ωραρίου.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, που απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Όπλο μας, η οργάνωσή μας στα σωματεία μας!

Δε θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι για τα κέρδη των εργοδοτών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν