ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 11:00πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη και οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που συγκλόνισαν όλη τη χώρα αλλά και την Πάτρα, έστειλαν ηχηρό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Έστειλαν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Ειδικά η συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση της Πάτρας έδωσε κουράγιο και ελπίδα στο λαό μας, έδειξε τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν το αποφασίσουν, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους. Είναι η δική τους απόφαση και οργάνωση που έκλεισε τα περισσότερα μεγάλα εργοστάσια στην Πάτρα, που έδεσε τα καράβια στα λιμάνια, που νέκρωσε τα εργοτάξια και δεκάδες άλλους χώρους δουλειάς και επιχειρήσεις.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

ΔΕΝ συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ακρίβεια και την παγωνιά. ΔΕΝ συμβιβαζόμαστε με τους σημερινούς μισθούς πείνας και τα «καλάθια … καπαμά» της κυβέρνησης. ΔΕΝ συμβιβαζόμαστε με τα «κοράκια» τραπεζών, εισπρακτικών εταιριών, τοκογλύφων και άλλων μηχανισμών που μπουκάρουν νύχτα μέσα στα σπίτια του λαού απαιτώντας να γίνουν δικά τους.

ΔΕΝ είναι σύγχρονο και προοδευτικό να ζούμε με επιδόματα και voucher. ΔΕΝ φταίει το «κακό το ριζικό μας» που σήμερα οι 7 στους 10 από εμάς έχουμε κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και του δυσβάστακτου κόστους πληρωμής του ρεύματος.

Οι ευθύνες βαραίνουν τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που πατώντας πάνω στο αντιλαϊκό «χαλί» που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει το χτύπημα στα δικαιώματά μας και το εισόδημά μας. Όλοι τους μαζί ψήφισαν πάνω από τους μισούς αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους τα προηγούμενα χρόνια, έδωσαν φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, επιδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους στην ενέργεια που καταγράφουν τεράστια κέρδη το 2022.

Καμιά ανοχή απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Χορτάσαμε από υποσχέσεις και «καλάθια». Η πείρα που έχουμε αποκτήσει δεν αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων, των ψεύτικων ελπίδων της κυβερνητικής εναλλαγής.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού! Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεών μας. Ακυρώνουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους όπως το νόμο Χατζηδάκη, σπάμε την τρομοκρατία, τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους. Απαιτούμε:

 • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
 • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
 • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50δις ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις νέες μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 11:00ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν