ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αποφασιστικό, δυναμικό μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ώστε να νεκρώσουν τα πάντα στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη, έστειλαν σήμερα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η αγωνιστική δημοτική Αρχή με συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης. 

Κάλεσαν να μην δείξει ο λαός αναμονή, να ξεσηκωθεί ενάντια στις αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα για το λαό, να μην δεχθεί κανένας εργαζόμενος και λαϊκός άνθρωπος το δύσκολο χειμώνα που του ετοιμάζουν κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ.

Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την επιτυχία της απεργίας, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας, υπογραμμίζοντας πως μόνο οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων και του λαού μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες» θύμισε πως μέχρι το 2019 είχαν γίνει 600.000 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σήμερα να μειωθεί η τιμή του ρεύματος, να μην μείνει κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι.

«Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός», επεσήμανε καλώντας σε αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία, να γίνει σημαντικός σταθμός μέχρι τον επόμενο.

«Ως δημοτική αρχή δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, μαζί με το λαό δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον μας, μαζί θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε θα τους ανατρέψουμε», τόνισε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, που νωρίτερα ανέφερε ότι η υποχρηματοδότηση χτυπά και τους Δήμους, ωστόσο, η δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή του Δήμου σε φορομπηχτικό μηχανισμό ή σε αμορτισέρ απορρόφησης της λαϊκής οργής και αγανάκτησης

Δεν θα ξεπαγιάσουμε όλο το χειμώνα, καμιά αναμονή όλοι στον αγώνα ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία που ακολούθησε όπως και καμία ανοχή καμιά αναμονή οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή.

Δεν έλειψαν οι αναφορές και στην πρόσφατη παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι καλώντας να δοθούν λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν