Μαζική και μαχητική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης εργοδοσίας βήμα κλιμάκωσης για την απεργία

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι στον αγώνα, ρεύμα και βασικά αγαθά φθηνά για το λαό», εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, άνεργοι, φοιτητές, γυναίκες λαϊκών στρωμάτων, συνταξιούχοι της Πάτρας, πραγματοποίησαν μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην πόλη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου

Κάλεσαν σε οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης μπροστά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη, για να να μην δεχθεί ο λαός να «σφίξει άλλο το ζωνάρι», να βγει μπροστά για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του.

«Δεν αποδεχόμαστε τη ζωή με voucher και pass, με τα οποία πουθενά δεν πας» αναφέρθηκε από συνδικάτα και εργαζόμενους, με τον πρόεδρο του ΕΚ Πάτρας Δημήτρη Μαρμούτα να επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, στην ομιλία του:

«Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή! Ο αγώνας μας μπορεί να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, η αγανάκτησή μας και το σιχτίρισμα να γίνει οργή και οργανωμένη πάλη μέσα από τα συνδικάτα μας με μπροστάρη το ΕΚ Πάτρας που είναι εδώ.

Ήρθε η ώρα να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε επιχείρηση, γραφείο, γιαπί και εργοστάσιο. Σε κάθε σουπερμάρκετ και εμπορικό κέντρο της Πάτρας. Σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Από στόμα σε στόμα να φτάσει παντού ότι η κατάσταση είναι στα δικά μας χέρια πια, ότι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. ότι η ζωή μας δεν χωρά σε κάθε είδους voucher και pass γιατί δεν προσφέρουν τίποτα πάνω στις διευρυμένες και οξυμένες λαϊκές ανάγκες. Είναι ψίχουλα και κοροϊδία.

Να κυριαρχήσει παντού ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι γεμάτος αγώνες παρά τις δυσκολίες και τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γι’ αυτούς, κράτος, κυβέρνηση και αστούς. Γιατί ο λαός μας έχει πείρα! Έχει και το θάρρος, και τη δύναμη και την ψυχή να μπει μπροστά χωρίς να λογαριάζει θυσίες».

Όλα τα σφυριά για την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη

Παράλληλα, ο Δ. Μαρμούτας, από το βήμα της κινητοποίησης υπογράμμισε ότι από σήμερα όλα τα συνδικάτα παίρνουν «φωτιά». Όλα τα σφυριά χτυπούν οργανωμένα για την επιτυχία της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Νωρίτερα, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Νίκος Σαράντης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του ΕΚ Πάτρας, ο Στέλιος Παλαρμάς, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Πάτρας, η Γιώτα Σπηλιωπούλου, μέλος του ΔΣ Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεν θα ξεπαγιάσουμε όλο το χειμώνα, καμιά αναμονή όλοι στον αγώνα», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην γεμάτη παλμό πορεία που ακολούθησε.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας με τον πρόεδρό του, Κώστα Ζαφειρόπουλο. Παρευρέθηκε επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία της αγωνιστικής δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν