Χιλιάδες διαδήλωσαν μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς απαιτώντας ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

Με μια μεγάλη συγκέντρωση και στη συνέχεια με μαχητική πορεία από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, χιλιάδες μετανάστες εργάτες γης, έχοντας στο πλευρό τους τα αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, την Ομοσπονδία Τροφίμων, τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, καθώς καιτο Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας από κοινούτην Επιτροπή Αγώνα που και οι ίδιοι έχουν συγκροτήσει, αλλά και εργαζόμενους από τις γύρω περιοχές και την Πάτρα, έστειλαν χθες ένα πρώτο μεγάλο, δυναμικό μήνυμα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με τον αγώνα τους να συνεχίζεται.

Η πλατεία της Νέας Μανωλάδας, γέμισε με χιλιάδες εργαζόμενους απ’ τα φραουλοχώραφα και τις άλλες καλλιέργειες που μόλις σχολούσαν απ’ τη δουλειά κατέφθαναν στο χώρο. «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τις γλώσσες των μεταναστών εργατών. Υπό τους ήχους μουσικών και τραγουδιών απ’ τις πατρίδες τους, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ αυτές και τις οικογένειές τους, ενώθηκαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων, μετανάστες εργάτες γης, ορισμένοι φορώντας και παραδοσιακές στολές των χωρών τους, έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Έλληνες εργάτες, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Η πλατεία ζωντάνεψε ξανά απ’ τα τραγούδια των εργατών στις γλώσσες των μεταναστών αλλά και στα ελληνικά, δείχνοντας ότι τους εργάτες δεν μπορούν να τους χωρίσουν γλώσσες, χρώμα, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Έχουν κοινά προβλήματα, κοινά είναι τα συμφέροντα και ο αγώνας τους. Όπως λέει και το τραγούδι, παλεύουν μαζί «τ’ όνειρο ζωή να γίνει». 

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά ο συνδικαλιστικός φορέας είναι στο πλευρό τους, δίπλα τους και θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις, ο αγώνας των μεταναστών εργατών γης της Νέας Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής να είναι νικηφόρος.

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας σημείωσε και με αφορμή τη συγκέντρωση τον ελπιδοφόρο αγώνα που έχει ξεκινήσει και έχει πετύχει ήδη πολλά, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά άλλο τα ψέματα και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών γης, η διαμονή τους σε ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Αχαΐας αναφέρθηκε στον αγώνα που έχει ξεκινήσει και η Ομοσπονδία Τροφίμων και με τους μετανάστες εργάτες γης στο Μαραθώνα όπου και από αυτούς θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση.

Από την πλευρά της επιτροπής αγώνα των μεταναστών εργατών γης, ο εκπρόσωπός τους χαιρέτησε τη συγκέντρωση, ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς που ενισχύουν τον αγώνα τους και επεσήμανε ότι αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν