Οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER Πάτρας κινητοποιούνται ενάντια στο κύμα απολύσεων

Το δικαίωμά τους στη δουλειά, υπερασπίστηκαν το Σάββατο 28 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα Praktiker  Πάτρας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Η απεργία ήταν ενάντια στις απολύσεις αλλά και στην τελευταία που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε υπάλληλο με 27 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση,

Στο πλευρό τους βρέθηκε και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα

Οι εργαζόμενοι του Praktiker, απαιτούν, μεταξύ άλλων, να παρθεί πίσω η απόλυση, να σταματήσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας με τις συνεχείς γελοίες επιπλήξεις στο χώρο εργασίας τους, να υπογραφεί ΣΣΕ που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Στο πλευρό τους σε αυτή τη κινητοποίηση αλλά και σε όποια κινητοποίηση αποφασίσουν στη συνέχεια, έχουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές και από άλλους κλάδους.

Αυτή η απεργία ήταν άλλη μια απάντηση στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, που λύνει περαιτέρω τα χέρια της εργοδοσίας για απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους, για να μπλοκαριστούν οι απολύσεις, για να μπει φρένο στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και να υπογραφεί τώρα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν