ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Δεν χωράνε περιθώρια για αυταπάτες! Χορτάσαμε από λογικές ότι το «καλάθι έχει για όλους μας», από προεκλογικές διακηρύξεις, «σωτήρες» και κυβερνητικές εναλλαγές.

Διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα  στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, σε κάθε μαζικό φορέα που το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη! Η αγανάκτησή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας!

Αρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν