Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

με σύνθημα:

«εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία,  

ασπίδα προστασίας η πάλη για τη χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία»

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες, τις άνεργες, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία αντιμέτωπους με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, με τις δυσβάστακτες αυξήσεις στο ρεύμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που φουντώνει στην περιοχή μας. 

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλους τους κλάδους, τις άνεργες και τη νεολαία να πάρουν μαχητικά και αποφασιστικά μέρος στη συγκέντρωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7:00μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας

σε συλλογική δράση και αγώνα!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και μάχης σε  όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, όλους αυτούς που το Σάββατο 29 Γενάρη βροντοφωνάξαμε μαζί στην Αθήνα ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Όλους αυτούς που το Σάββατο 26 Φλεβάρη μετά από κοινό κάλεσμα πέντε Εργατικών Κέντρων της περιοχής, διαδηλώσαμε πλάι – πλάι με σύνθημα «Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται! Βγαίνουμε μπροστά για την προστασία της υγείας, της δουλειάς και του εισοδήματος του λαού μας!».

Στις 8 του Μάρτη δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!